dimecres, 3 de desembre del 2008

CONFERÈNCIA ANNA PÉREZ

El passat dimecres dia 12 de novembre, l’Anna Pérez, mestra d’infantil i de primària, formadora del Departament d’Educació i coordinadora TAC de l’escola Drassanes, va fer una conferència sobre l’ús de les noves tecnologies a les escoles i, més en concret, sobre els blocs a l’aula.
Va començar explicant-nos què és Internet, quines són les seves utilitats i la diferència entre la Web 1.0 i la Web 2.0, que és principalment que en la primera la comunicació es reduïa a poques persones ja que no tothom i tenia accés i molt menys podia penjar informació i, en canvi, en la segona tothom pot crear i compartir documents i, per tant, és molt més enriquidora.
L’Anna va parlar de la importància de l’actualitat escolar, ja que els nens que tenim a l’aula són del segle XXI, viuen immersos en la tecnologia i l’escola hauria d’anar al mateix ritme.
Un cop feta aquesta reflexió, ens va explicar quina era la utilitat dels blocs, centrant-se en l’àmbit escolar. Va comentar, d’una banda, quines eren les característiques que actualment facilitaven la feina al docent i, d’altra banda, les que la facilitaven a l’alumne: organització, ordre temporal, eina de reflexió i de comunicació, compartir continguts i recursos, etc.
Va posar un exemple d’un bloc creat a l’escola anomenat Fora muralles. L’activitat consistia en buscar paraules que trenquessin murs i em va semblar molt interessant ja que hi participaven nens des de educació infantil fins a primària i els resultats eren molt bons. Si hi esteu interessats i hi voleu fer una ullada us deixo l’enllaç aquí.
Per acabar, va parlar dels Bloglines, que és una pàgina web on es poden compartir blogs de professors.

L’Anna ha dit algunes frases que m’agradaria ressaltar:
-“Els blocs ens permeten fer xarxa”
-“Vaig començar el bloc perquè vagi veure que era una eina que em permetia ordenar-me, més que les idees, els recursos.”
-“Internet i els blocs en concret el que ens permet és estar connectats amb la gent”
-“L’estructura educativa en aquests moments és la següent: Una estructura d’escola del segle XIX , el professorat som del segle XX i els nanos que tenim ja estan immersos en el segle XXI”
-“Si hi ha algú que pensa que el mestre plega a les 5 o a les 4.30, dediqueu-vos a una altra cosa”


Penso que aquesta ha estat una conferència molt útil per nosaltres com a futurs mestres ja que hem de tenir coneixement de com fer servir les noves tecnologies a l’aula. Penso que per un mestre és essencial anar-se renovant i més encara en aquest àmbit ja que es troba en un procés constant d’evolució.